RSS

Adevărul care doare despre riscurile fumatului asupra sănătăţii

15 Apr

Riscurile de sănătate ale fumatului sunt numeroase: fumatul poate duce la boli cardiovasculare, cancer, boli pulmonare, complicatii digestive, pentru a numi doar câteva. Şi pentru a face lucrurile si mai rău, s-a dovedit ca fumatul afecteaza si viaţa non-fumătorilor. Din păcate,  fumatul reprezinta un risc foarte mare de care nu tin seama cei mai multi fumatori.

Înafară de cazurile in care aspectul negativ este evident, unele dintre riscurile de sănătate mai ezoterice, cauzate de fumat, implica cazuri specifice femeilor gravide: avorturi spontane, sarcina ectopica, placenta abruptio, placenta previa, ruperea precoce a membranelor, nasteri premature, copii mici şi malformaţii congenitale.

Mai mult, riscurile fumatului asupra sănătăţii includ accidente vascular cerebrale, modificarea chimiei creierului, stres, probleme cu ochii şi boli ale tiroidei, lista cu riscurile de sănătate cauzate de fumat fiind aproape fără sfârşit.

Problemele de sănătate cauzate de fumat sunt prezente si in viata celor care nu fumeaza, de exemplu copiii sau animalele de casă. Atunci când un părinte fumează în jurul copilului lui,  el sau ea este expus la fumul eliminat de tigara; la fel se intampla si cu animalul de companie atunci când stapanul fumeaza în prezenţa lui.

Fumatul este unul dintre cele mai nocive obiceiuri ale omului si cu toate acestea tigarile si produsele din tutun sunt comercializate legal, la orice ora, in orice colt al lumii.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on April 15, 2011 in Sanatate

 

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: