RSS

Tigara electronica: “device-ul”care ne va ajuta sa scapam de fumat definitiv

21 Apr

Inca de acum câteva decenii în urmă cand publicul a luat cunoştinţă despre pericolele fumatului, la foarte multe persoane li se pare dificil, chiar imposibil, sa renunti la acest obicei. Companiile au inteles aceste nevoi si au fost inovatoare prin fabricarea produselor care ajuta oamenii sa renunte la fumat: plasturi cu nicotina, guma de mestecat cu nictina etc.

Ţigările electronice (cunoscute si sub numele de e-ţigări şi ţigări electrice) sunt cel mai nou produs de pe piaţă de profil. Acestea sunt concepute ca sa simuleze o tigara reala, deci arata ca o tigara si scot fum ca o tigara. De fapt utilizatorii inhaleaza vapori de nicotina, care arata ca un fum, fără celelalte  substanţele cancerigene care se găsesc în fumul de tutun si care sunt nocive pentru fumător şi alţii în jurul lui.

Ţigara electronică constă într-un cartuş de nicotină care conţine nicotină lichidă. Când un utilizator inhaleaza, un pulverizator alimentat de o baterie mica transformă o cantitate mică de lichid în vapori de nicotina. Inhalarea de vapori de nicotină oferă utilizatorului nicotină in câteva secunde, mult mai repede decat plasturii sau guma de nicotina. Când utilizatorul inhaleaza, o mică lumină LED-uri de la vârful de ţigară electronică luminează portocaliu pentru a simula o ţigară adevărată.

Cartuşele de nicotină se vand în concentraţii diferite. Cele mai multe branduri importante, cum ar fi tigara electronica Vogue, pot fi Light, Strong sau Extra Strong. Aceasta este conceputa pentru persoanele care doresc să renunţe la fumat deoarece acestea pot reduce treptat puterea pe care o folosesc până când se vor lasa de fumat definitiv.

Principalele avantaje ale ţigărilor electronice fata de plasturi sau guma de nicotina sunt efectul rapid in primul rând, si în al doilea rând faptul ca tigara electronica se compoarta ca o tigara reala. Problema e ca foarte multi fumatori nu se pot lasa de fumat deoarece sunt obisnuiti cu gestul de a fuma; de aceea  plasturii si guma de nicotina nu pot echivala cu tigara electronica, care imita identic procesul de a fuma.

Ţigara electronică este de asemenea benefica din punct de vedere financiar. Un set de cinci cartuse este in jur de 18-20 lei şi este echivalent cu aprox 200 ţigări. Deşi investiţia iniţială intr-un kit de ţigară electronică poate părea la prima vedere mare, peste 100ron, utilizatorii vor avea ocazia sa economiseasca multi bani pe termen lung.

Ca şi la multe alte produse populare, au existat un număr mare de imitatii ieftine din China care au inundat piata. Ele sunt de obicei la jumătate din preţul unei ţigări electronice de marcă si arata ca un tot ca o tigara normala. Nu este recomandabil să folositi aceste produse deoarece nu au fost supuse la teste riguroase ca si tigările electronice originale, ele pot fi chiar daunatoare pentru sănătatea utilizatorului.

Cum ţigările electronice devin tot mai populare, ele sunt tot mai folosite pentru a fuma în baruri şi cluburi unde fumatul este interzis. Ţigări electronice par a fi următorul lucru ce ar putea înlocui în curând ţigările din cluburi sau oricare alt loc cu reguli asemanatoare.

Advertisements
 
3 Comments

Posted by on April 21, 2011 in Despre tigara electronica

 

Tags: , , , , , ,

3 responses to “Tigara electronica: “device-ul”care ne va ajuta sa scapam de fumat definitiv

 1. Alexa

  April 26, 2011 at 3:45 pm

  Am cumparat de la voi tigara electronica si e SUPER ! va recomand la toata lumea.

   
  • erunway

   April 27, 2011 at 8:47 am

   Multumim pentru votul de incredere! Suntem increzatori ca produsele noastre sunt pe placul tuturor!

    
  • erunway

   May 5, 2011 at 2:22 pm

   Ne bucuram ca esti multumita de produs. Tine aproape, pentru ca in curand (2 sapt) o sa dam drumul la un program de Affiliate Sales, prin care oricine vrea sa promoveze produsele noastre in mediul online, poate scoate bani din asta .. simplu, rapid si sigur – doar la un click distanta. Stay tuned for more info 🙂

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: