RSS

Articol legat de tigara electronica

11 Aug

Rugat recent sa scriu despre tigari electronice, trebuie să mărturisesc că nu am mai auzit de aşa ceva pana acuma. Dupa unele cercetări pe internet mai târziu am descoperit că tigările electronice au un ritm rapid de creştere, care trebuie luat in considerare tot mai mult. O simpla căutare pe google a
relevat ca nu există fum fără foc, sau mai bine zis ca exista aproape şase milioane de rezultate doar pentru fraza “tigară electronică”.

Ok, dar ce este o tigară electronică?

Tigara electronica exista de aproape trei ani şi este un dispozitiv inteligent care vizează furnizarea unei opţiuni sănătoase catre fumatori. Aparent, de asemenea, acest dispozitiv se dovedeste a fi util în reducerea tigarilor fumate si ajuta la renuntarea fumatului cu totul.

Acum, într-o a patra generatie, ţigările electronice au devenit mult mai prietenoase cu fumatorul, decât versiunile anterioare, care, probabil, au fost un pic prea mari pentru a încuraja o folosire in masa. “Kitul Vogue Economic” sau “Mini” este ţigara cea mai realista si la curent cu dimensiunile normale, lungimea fiind de 100mm, adica cat o ţigară convenţională.

O tigara electronică conţine arome diferite, printre care si cea de tutun, dar nici una dintre substanţele daunatoare găsite în ţigări normale, astfel incat permite fumătorilor sa-si indeplineasca poftele de nicotina, fara sa inhaleze celelalte substante toxice, periculoase. Este acest lucru adevarat, sau doar praf in ochi? Sau poate acest element să fie într-adevăr salvatorul care se vrea si se cere?

O baterie, un atomizor şi un cartus cu nicotină consumabil, permite fumatorului sa deţina si sa fumeze ţigara electronică la fel cum ar face cu orice altă ţigară, reusind sa creeze chiar si un vapor, care se aseamana cu fumul de tigara normala. Cartusele cu nicotina se dovedesc a fi foarte utile deoarece sunt disponibile în concentraţii diferite, fapt care permite utilizatorului de a reduce cantitatea de nicotina dupa bunul plac, pana la niveul 0, adica fara nicotina, cand deja poate si sa renunte la fumat.

Un cartuş cu nicotină este echivalentul a 15 – 20 de ţigări, astfel se creeaza o economie mare fata de costurile normale. Nivelele normale de nicotina dintr-un cartus sunt : tare, mediu, slab sau 0.

Tigara electronica pare a fi o optiune sanatoasa la fumatul traditional, dar beneficiile nu se opresc doar aici. Deoarece tigara electronica nu emite nici o substanta periculoasa, toxine sau fum real, ea se poate fuma legal in public. In timpul iernii, fumatorii trebuie sa indure frigul, ploaia sau zapada doar pentru o pauza de fumat rapid, dar aceasta alternativa le va permite sa fumeze in birouri, restaurante sau pub-uri fara nici o restrictie.

Mai mult, fumatorii de tigara electronica nu trebuie sa-si faca griji despre fumatul pasiv deoarece riscurile sunt nule, rezultand un mediu mult mai sociabil si o relatie pozitiva cu cei din jur !

Rezumand cele de mai sus, am ajuns la concluzia ca tigara electronica este o alternativa mult mai sanatoasa, economica si ecologica fara de tigara normala. In acelasi timp, piata tigarilor electronice are un potential mare pentru crestere, deoarece tot mai multi oameni vor dori sa inlocuiasca tigarile daunatoare sanatatii si mediului inconjurator.

Tigara electronica intradevar pare sa fie o alegere buna !

 
Leave a comment

Posted by on August 11, 2011 in Despre tigara electronica

 

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: