RSS

Ce crede lumea despre tigara electronica?

07 Nov

Tigara electronica …o alternativa mai sanatoasa a fumatului!

Nu este un secret ca fumatul este o dependeta – chiar daca companiile de tutun nu vor admite. O dependenta care este atat de puternica, incat numarul se ridica pana la milioane de consumatori de tutun, care isi pun in pericol sanatatea. Gudronul din fumul de tigara este o substanta cancerigena iar tutunul contine multe alte substante nocive. De aceea, oricat de placut este fumatul, aproape fiecare fumator s-a gandit – cel putin odata – sa renunte. Din pacate, asta e deseori mai usor de zis decat de facut. Dar exista o alternativa in prezent – tigarile electronice.

Traim in era vitezei, in care orice beneficiaza de progresele rapide in tehnologie,astfel ca nici tigara electronica nu ar trebui sa fie o surpriza. Un fumator care a incercat sa renunte, stie ca nu este doar efectul nicotinei cel care il impiedica sa renunte la acest obicei. Este, de asemenea, si un factor psihologic. Actul de a tine in mana o tigara sau o pipa, de a aprinde tigara dupa cina sau in timpul unei pauze la lucru, inhalarea fumului. Cum ar fi daca ai putea sa ai parte de toate acestea, dar fara gudron si armata de alte substante cancerigene prezente in fumul de tutun?

Iata, in cateva cuvinte, ideea din spatele tigaretei electronice: ea nu elimina complet nicotina, astfel incat nu exista simptome de sevraj. Spre deosebire de patch-uri sau guma, aceasta nu inlocuieste aspectul fizic al unei tigari normale. Aceste produse de fumat folosesc tehnologie patentata pentru a vaporiza lichide speciale care contin anumite concentratii de nicotina, care este eliberata in vaporii rezultati si inhalata in mod similar cu o fumul unei tigari reale. Pentru fumatorii care admira jocul culorilor din capatul fierbinte al tigarii aprinse, producatorii de tigari electronice au adaptat in produsul lor un mic led ce simuleaza arderea jarului la inhalare.

Idea pleaca de la simularea fumatului, fara a arde de fapt tutun, cu toate aspectele sale negative asupra sanatatii.
Cum se utilizeaza produsele electronice de fumat? Ai un pachet de e-tigari, le fumezi si apoi arunci mucul de la tigara? Nu, totul e diferit. Deoarece e-ţigara are o baterie reîncărcabilă, un recipient pentru lichidul care contine nicotina si un “atomizor” care vaporizeaza acest lichid, ea poate fi utilizata din nou. In acest sens, este mai mult ca o pipa, unde nu pipa este aruncata ci doar tutunul inlocuit. De asemenea, nu va aruncati produsele electronice de fumat, pur si simplu inlocuiti cartusul si reincarcati ocazional acumulatorul.

Au toate tigarile electronice acelasi gust? Binenteles ca nu. Exista o mare diversitate de gusturi la indemana pentru selectie,inclusiv cele ale unor branduri bine cunoscute, si exista, de asemenea, diferite concentratii de nicotina, in functie de preferinte. Cu siguranta fumatul de tigari electronice este un proces si o idee cu care va trebui sa ne obisnuim in timp, iar tehnologia aferenta este probabil inca in faza incipienta, dar fumatorii care sunt cu adevarat ingrijorati de inhalarea gudronului si a monoxidului de carbon ar putea arunca o privire peste aceste tigari electronice intr-adevar revolutionare.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on November 7, 2011 in Despre tigara electronica

 

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: