RSS

Schimbarile de dispozitie la fumatori

13 Nov

Sunt sigura ati mai auzit aceste cuvinte: ‘’Cand sunt stresat sau devin nerabdator/ingijorat, daca fumez o tigara ma ajuta sa ma calmez’’. Fumatul este destul de comun printre oamenii cu probleme de anxietate, dar folosind tigarii sau utilizand alte forme de tutun, acestia isi inrautatesc starea si risca o dezvoltare ulterioara mai grava a conditiilor mai sus mentionate,cel mai probabil si in cei fara o istorie precedenta/anterioara. Cei care au probleme de anxietate au sevraje mai puternice atunci cand incearca sa renunte, mai mult decat cei care nu prezinta aceste conditii, acest fapt facand procesul renuntarii si mai dificil.
Legatura dintre fumat si efectele sale negative asupra starii de spirit in general a fost indelung aprofundata, studiata si documentata. Per ansamblu, starile negative au fost observate in diverse aspecte asupra fumatorilor. Persoanele cu starea de spirit general influentata de negativitate intampina dificultati in procesul de renuntare al fumatului, adeseori renunta la idea de a renunta.
Multe cercetari au fost realizate in acest scop, in care sau monitorizat fumatorii in scenarii de nivel ridicat de anxietate. Rezultatele arata ca fumatorii care au fumat tigari de tutun in timp ce aceste experimente au avut loc au avut nivele mai mici de anxietate decat cei care nu au fumat tigari care contin nicotina.
Partea interesanta dintre tulburarile de anxietate si nicotina, este ca nicotina creste ritmul cardiac astfel expunand organismul fumatorului la o intreaga stare de agitatie. Pentru fumatorii cu probleme mai mari de anxietate, acel ‘’feeling’’ de calm pe care ei exprima ca fumatul le ofera, este de fapt doar scutirea/inlocuirea simptomelor de sevraj. In timp ce nicotina din organism pune de fapt fumatorul intr-o stare de alerta, destul de similara cu anxietatea in sine, astfel ’’apare’’ efectul calmant la fumatori care nu este decat rezultatul efectelor de sevraj scazute.
Ce se intampla cu acesti utilizatori cu probleme de anxietate atunci cand vor incerca sa renunte definitiv? Experimentele nu au putut fi sigure. Dar fumatul agraveaza de fapt simptomele tulburarilor de anxietate, cei care totusi reusesc in cele din urma sa renunte la acest obicei, vor observa ca si problemele lor de anxietate nu vor mai fi asa grave. Cu siguranta ceva ce ne pune pe ganduri, si poate demn de mentionat data viitoare cand un prieten fumator foloseste vechea scuza ‘’’dar ma calmeaza’’.
Fumatul este periculos, orice va poate spune asta, in special fumatorii. Tigara electronica este alternativa mai sanatoasa a fumatului,reducand considerabil si problemele anxietatii. E-tigara contine inca nicotina, dar in cantitati mai mici si controlabile. Aceste tigari electronice sunt cu mult mai ieftine decat tigaretele normale, ele nu dauneza plamanilor sau organismului, si le puteti folosi oriunde.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on November 13, 2011 in Despre tigara electronica

 

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: