RSS

Tigara electronica – este utilizarea ei o problema de siguranta?

14 Nov

Tigara electronica a intrat pe piata inca din anul 2006, pe parcursul a urmatorilor cinci ani ea a atras o enorma popularitate, multi fumatori care au apelat la tigarile electronice au fost capabili sa renunte la fumatul tigaretelor de tutun. Majoritatea fumatorilor care au facut tranzitia pe tigara electronica au dovedit o imbunatire deosebita in starea sanatatii lor. Dar deocamdata tigara electronica ramane a fi un produs suspicios iar organizatiile de conducere nu le aproba.In detaliu, FDA-ul nu a aprobat cumpararea acestor gadgeturi, precum si multe organizatii anti-fumat sunt impotriva folosirii lor. FDA-ul e foarte preocupat de siguranta acestor e-tigari, cu toate acestea, ei sunt încă în imposibilitatea de a prezenta un motiv elocvent şi explicit pentru sustinerile lor.
Furnizorii de e tigarete declara ca tigara electronica nu include deloc toxinele daunatoare sau substantele chimice cancerigene pe care le descoperim in tutunul tigaretelor de tutun. In alta ordine de idei, Fda-ul sustine ca acest lucru nu a fost inca demonstrat. Furnizorii de tigari electronice sustin ca fumul din e tigara contine apa si nicotina, care formeaza vaporii, acesta fiind foarte inofensiv in antiteza cu fumul tigaretelor traditionale, care prin ardere emite o mare cantintitate de agenti cancerigeni si alte toxine daunatoare. Fda-ul insista ca nu au avut loc inca destule teste doar pe nicotina singura, aceasta fiind suspectata de producerea cancerului, un motiv destul de puternic pentru dezaprobul lor.
Totusi, tigaretele de tutun sunt legale si fumate in continuare,chiar daca contin monoxid de carbon, nicotina si gudron si alte sute de compusii cancerigeni, intrebarea care ramane : de ce nu am putea sa ii lasam pe utilizatori sa substituiasca tigaretele de tutun cu e tigara ce are doar nicotina?
Este clar ca e-tigara este varianta mai sanataoasa a tigarilor de tutun. Mai mult oamenii apreciaza faptul ca tranzitia la tigara electronica se poate face cu o mare usurinta, pentru ca ele se simt, arata si aduc un gust asemanator cu cel al unei tigari de tutun. E-tigara este metoda cea mai usor adoptata de fumatori, in contrast cu plasturii sau guma cu nicotina.

Pentru mai multe detalii despre tigari electronice, arome sau comenzi, va invitam pe site-ul principal: http://www.eTigaraRunway.ro

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on November 14, 2011 in Despre tigara electronica

 

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: