RSS

Ce se intampla cand fumam?

16 Nov

Tot timpul ni se atrage atentia in privinta consecintelor nocive pe care fumatul le prezinta. Culegem aceste informatii din mass media, spitale si de la colegii apropriati impacientati. Majoritatea realiza ca actiunea fumatului de tigarete de tutun ne poate provoca o multitudine de probleme ale sanatatii. Dar stiati deasemenea, ca fumatori inraiti isi pun in pericol si toate organele interne de cate ori ei isi aprind o tigara, efectele daunatoare asupra lor fiind de mare impact.
Fumatul ne expune la mai mult de 49 toxine deja cunoscute,care sau demonstrat ca pot provoaca si favoriza cancerul. Mai mult decat atat v-a expuneti la alte sute de substante nocive care va afecteaza starea sanatatii.
In prima faza, fumul de tigara contine toxine care dauneaza plamanilor. De cate ori un utilizator trage un fum din tigara, acesta scade randamentul plamanilor,diminuand puterea de aparare si mecanismele lor defensive, ingreunand astfel munca pe care acestia trebuie sa o presteze. Plamani astfel lucrand mai intens, ascest lucru afecteaza nu doar fumatorii, ci si pe nefumatori, care respira fumul de la tigara pasiv. De altfel, organele interne si caile respiratorii sunt afectate si distruse la randul lor de fum.
Odata cu fiecare pachet de tigarete de tutun achizitionat va inscrieti si la o cantitate considerabila de gudron care va fi asimilata in plamani ori de cate ori va veti aprinde una din aceste tigari. Dupa lungi cercetari am descoperit ca fumatorii care au la activ zilnic un pachet de tigari, vor avea anual aproximativ 9 grame de gudron care vor ramane ca reziduri in plamani. Ganditi-va la efectele daunatoare pe care fumatul le are aspura organismului.
Inima unui fumator este supusa mai multor activitati, decat cea a unui nefumator. Cercetariile oamenilor de stiinta din domeniul sanatatii au demonstrat ca peste 130.000 de atacuri de cord se produc anual,doar din cauza fumatului. Asta se datoreaza faptului ca fumatul in general ridica tensiunea arteriala, favorizand aparitia un accident vascular cerebral sau a altor probleme mai grave.
As fi incantant sa aflu ca acest articol a reusit sa convinga macar un fumator sa renunte la fumat pentru totdeauna. Daca mai aveti insa nevoie de o doza de informatie care sa te faca sa renunti,o gasiti mai jos.
Numeroase cercetari clinice au demonstrat, modaltatea prin care fumatul poate provoca disfunctii erectile. Asta se datoreaza faptului ca fumatul creeaza un flux limitat de sange ce trece prin organele de reproducere, in cele din urma producand probleme de erectie.
Imi doresc ca aceste informatii sa va deschida ochii in privinta primejdiilor fumatului. Astazi exista mai multe moduri de a reusi cu succes sa te lasi de fumat, printre ele enumeram guma si plasturii cu nicotina, sau daca nu doar nicotina este cea care va impiedica sa renuntati ci si ritualul si joaca cu tigara va tine captivi in aceasta situatie, va anuntam ca exista si aici o alternativa, pana la ora actuala considerat si cel mai sanatos mod de a fuma, prin tigara electronica sau e-tigara,pe care le puteti gasi pe diferite magazine online de tigari electronice.
Nu mai fiti doar o pata de fum. Ganditi-va la cei dragi voua,care va vor binele si pe care ii fortati la fumatul pasiv, in numele lor, face-ti un efort. Nu va mai pedepsiti organismul si dati-va silinta sa renuntati la acest prost obicei odata si pentru totdeauna. Corpul vostru are nevoie de odihna si un timp de refacere dupa toate efectele nocive ale tigarilor,la care l-ati supus.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on November 16, 2011 in Sanatate

 

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: