RSS

Stresul sarbatorilor de iarna.

16 Nov

Nu ma pot pronunta in locul vostru, dar in ceea ce ma priveste personal, am observat ca au inceput sa apara deja binecunoscutele si nelipsitele decoratiuni si forfote aferente sarbatorilor de iarna. Nu stiu daca doar eu am observat asta, sau poate mi se pare, dar parca sarbatorile vin mai devreme in fiecare an, deci nu e de mirare ca am inceput odata cu asta, sa cautam si solutii la stresul care incepe sa misune printre noi. Desi ne place sa ne imaginam ca sezonul de vacanta cuprinde numai mere coapte si dulci saruturi sub vasc, adevarul e ca aceasta perioada poate fi foarte stresanta si anxioasa pentru multi dintre noi.
In doze mici, stresul poate fi un factor de motivare sau chiar un energizant, dar stresul cronic dupa cum recente descoperiri arata modifica de fapt, structura creierului, astfel acesta greu sa va calma chiar si dupa ce criza a trecut. Mai mult decat atat, stresul ne ataca si sistemul imunitar lasandu-ne mai vulnerabili in fata bolilor.
Stiti deja metodele traditionale de gestionare ale stresului : exercitiile fizice regulate, o dieta adecvata si petrecerea timpului alaturi de cei dragi. Se pare ca aceste indelung testate si adevarate metode de combatere a stresului inverseaza de fapt, acele schimbari ce se produc in creier induse de stresul cronic, acestea combatand consecintele negative ale stresului.
Doriti si alte arme in lupta anti-stres, va informez ca mai aveti niste variante din care va enumar cele mai cunoscute: aromaterapie, terapia cu lumina,terapia cu lumina lunii, terapia cu magnet, terapia cu muzica, psihoterapia, terapia cu culoare sau terapia cu arta.
Unele din ele probabil va sunt familiare : psihoterapia, sau ‘’discutia terapeutica’’ este ceea ce consilierii si terapeutii pun in practica, pentru a pregati pacientii cu instrumentele si strategiile necesare pentru a facilita auto-cunoasterea si constientizarea modelelor de comportament astfel incat fie capabili sa faca schimbarile pe care si le doresc in viata. Aromaterapia este o ramura a medicinei alternative ce utilizeaza uleiuri esentiale care impreuna, modeleaza starea dumneavoastra de spirit sau de sanatate, uni oamenii jura ca e printre cele mai bune metode pentru detensionare, desi nu sunt evidente clinice clare care sa imputerniceasca aceasta declaratie.
Terapia cu lumina lunii, probabil va e noua si voua, eu m-am documentat putin si se presupune ca de exemplu, canalul undei de lumina al lunii ar calma depresia, durerile si alte afectiuni. Personal, nu am fost foarte convinsa de aceasta metoda.
Atunci cand cautati noi informatii despre sanatate sau noi strategii de detensionare, este important sa tineti cont de vorba ‘’nu face nici un rau’’ . Nu exista o cantitate impresionanta de cercetare stiintifica cu privire la multe dintre aceste practici ale medicinei alternative cum ar fi – terapia cu lumina lunii sau terapia cu magnet. Dar daca va documentati voi pe aceste teme indeajuns incat sa ajungeti la concluzia ca aceste metode nu au facut rau si nu iti vor face rau,eu zic ca merita o incercare. Chiar daca aromaterapia nu te vindeca de o infectie (precum unii sustin), daca mirosurile uleiurilor va indeamna si gasiti aceasta metoda relaxanta, de ce sa nu incercati?
Daca ceva va ajuta sa va mentineti echilibrul si calmul (in acest tumult care a inceput deja ) nu mai stati pe ganduri.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on November 16, 2011 in Sanatate

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: