RSS

Ce se intampla dupa ce va lasati de fumat.

03 Dec

Printre cele mai benefice aspecte pe care renuntatul la fumat le va avea asupra organismului vostru sunt probabil avantajele asupra sanatatii. Fumul, si diversi compusi prezenti in tigara de tutun, pot provoca daune ireversibile plamaniilor vostri. Acest lucru e un fapt incontestabil care continua sa fie documentat de catre chirurgi de peste tot de prin lume. De asemenea, fumatul poate dauna si cavitatii bucale/zona gurii, amigdalele si bronhiile. Daca v-ati gandit deja sa renuntati la fumat, cel mai posibil ca v-ati ganditi si la efectele pozitive pe care acest fapt il poate avea asupra sanatatii voastre, efecte care ar trebui luate in considerare si utilizate ca o arma de motivatie.
Stiati ca daca nu fumati o tigara pe parcursul a 20 de minute, tensiunea arteriala si ritmul cardiac se intorc la nivelele normale? Ganditi-va, daca dupa 20 de minute se vad asemenea rezultate, care vor fi beneficiile adaugate atunci cand va lasati de fumat in intregime?
Prezentate mai jos sunt cateva beneficii pe care renuntatul la fumat le poate avea asupra organismul uman :
1. Din primele 20 de minute dupa ce fumati ultima tigara, bataile inimii si tensiunea arteriale, ambele revin la limitele normale. In urmatoarele 8-10 ore (daca nu folositi nici un substitut de tigara in acest timp) nivelul de oxigen din sange revine la normal. In plus, toata cantitatea de gudron si monoxid de carbon din corpul vostru, se reduce cu pana la 50%, eliminandu-se treptat in urmatoarele 18 ore.
2. In urmatoarele douazeci si patru pana la patruzeci si opt de ore, nu va mai exista nici o urma de monoxid de carbon, gudron sau nicotina ramasa in corpul uman.
3. In urmatoarele saptezeci si doua de ore, inahalarea si expirarea va reveni la normal, moment in care bronhiile si zona din jurul ei va putea sa se calmeze/linisteasca si isi vor reinoi putereile, care au fost atata timp atacate si amenintate de fumatul tigarii de tutun.
4. In timp de doar cateva luni, veti observa un progres drastic in privinta circulatiei, respiratiei, si veti fi cu mult mai energici. Probabil nu realizati acest lucru, dar fumand organismul uman consuma o mare cantitate din energia lui, astfel de multe ori fumatorii se pot simti lipsiti de energie si sunt o mare parte a timpului obositi.
5. Odata cu renuntarea totala la fumat, potentialul risc de a contracta boli cardiovasculare va fi redus drastic. In plus, potentialul risc de cancer pulmonar se diminiuaza si el, in cativa ani ajungand la nivele insignifiante.
Punctele din lista de mai sus evidentiaza in mod clar, cu cat asteptati mai mult sa luati decizia de a renunta la fumat, cu atat amentitarea este mai mare pentru sanatatea voastra.
Daca intalniti greutati si va este imposibil sa renuntati la acest obicei, va recomandam totusi o varianta mai sanatoasa a fumatului – tigara electronica – care desi poate sa contina nicotina – nu contine monoxid de carbon, gudron, sau celelante substante nocive gasite in tigarile normale si nici nu exista riscul fumatului pasiv din moment ce acest dispozitiv emite doar vapori de apa.

Mai multe informatii despre aceste tigari electronice puteti gasi pe site-ul http://www.eTigaraRunway.ro

Fumati inteligent, traiti mai sanatos !

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on December 3, 2011 in Despre tigara electronica

 

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: