RSS

Cu bebe la restaurant

05 Dec

Se spune că odată cu venirea pe lume a unui bebeluş viaţa părinţilor se schimbă radical. Însă dacă ştii cum să gestionezi situaţia, s-ar putea să nu fie nevoie să renunţi la niciuna dintre plăcerile din trecut, ba dimpotrivă, să te poţi bucura în continuare, alături de copilul tău, de micile bucurii pe care ţi le oferă viaţa.

Foarte mulţi părinţi, cel puţin în primul an de viaţă al bebeluşului, se izolează, nu mai ies cu prietenii în oraş sub pretextul că „acum avem un copil şi nu avem cu cine să-l lăsăm”. Dar nu trebuie să-l lăsaţi. Ce-i drept, a ieşi cu bebeluşul la restaurant poate părea o sarcină descurajantă chiar şi pentru cei mai relaxaţi părinţi. Uneori există situaţii care par să te depăşească atunci când organizezi o cină cu familia acasă, darămite la un restaurant. Însă există câteva lucruri de care ar trebui să ţii cont atunci când vrei să ieşi din casă, să te întâlneşti cu prietenii, chiar şi la un restaurant, fără să fii nevoită să-ţi laşi copilul acasă. Până la urmă, şi cel mic are dreptul la câteva ore de relaxare şi distracţie, departe de casă, ca şi tine.

Plănuieşte totul în amănunt!

Cheia unei ieşiri reuşite la restaurant, împreună cu bebeluşul, se pare că este planificarea amănunţită. Este mai bine să fii pregătită pentru orice situaţie decât să te trezeşti, în mijlocul unei cine frumoase, că ai uitat acasă jucăria preferată a micuţului tău şi din acest motiv începe să plângă neconsolat atunci când vrei să guşti din mâncarea comandată. În primul rând trebuie să planifici ieşirea la restaurant în funcţie de programul celui mic. Bebeluşul trebuie hrănit ori înainte de plecare, ori imediat ce aţi ajus la restaurant. Astfel, vei avea suficient timp de linişte înainte de următoarea sa masă. Dacă îl alăptezi, un ham îţi va fi de mare ajutor, mai ales dacă vei face acest lucru în public. Iar dacă îi dai formule de lapte praf, întotdeauna ia cu tine un biberon de rezervă. În al doilea rând planifică ieşirea la restaurant puţin mai devreme sau mai târziu pentru a evita orele de vârf ale aglomeraţiei. Şi, foarte important, pune în bagajul copilului orice ce ai putea avea nevoie în timpul deplasării. Dacă cel mic este obişnuit cu suzeta, ia două la tine în caz că una se rătăceşte sau o scapă pe jos. Împachetează câteva scutece în plus şi haine de schimb pentru situaţia în care cel mic vomită sau are nevoie să-i fie schimbat scutecul. Mai pune în bagaj şi nişte zornăitoare sau alte jucării pentru bebe, în special jucăria sa preferată cu care se joacă atunci când tu nu eşti lângă el. Astfel va fi atent la jucărie şi va sta cuminte o perioadă mai lungă de timp. De asemenea, asigură-te că la restaurantul la care mergeţi există posibilitatea de a primi un scaun de masă pentru bebeluşi. Astfel şi tu şi cel mic veţi sta confortabil şi veţi petrece timp agreabil împreună. Dacă alimentaţia celui mic a fost diversificată, nu te baza niciodată pe mâncarea pe care o poate primi la restaurant. Întotdeauna este bine să-i aduci unul sau două borcănele cu piureuri pentru că nu ar fi deloc cinstit pentru el ca tu să mănânci, iar el să te privească.

Păstrează-ţi calmul în orice situaţie!

Chiar şi cu cel mai bun plan pe care ţi-l faci şi îl respecţi cu stricteţe, de multe ori, o cină la restaurant împreună cu bebeluşul poate da greş. Bebeluşul cuminte şi zâmbăreţ cu care ai plecat de acasă se poate transforma într-un copil isteric care nu poate fi calmat sub nicio formă. Poate să înceapă să vomite sau să aibă diaree. Se poate întâmpla oricui. Ţine cont doar de faptul că bebeluşul nu încearcă să-ţi strice cina. Când aceste lucruri se întâmplă, tot ce trebuie să faci este să-ţi păstrezi calmul. Bebeluşii sunt foarte sensibili la emoţiile mamelor, aşa că dacă tu începi să ai o stare de anxietate sau devii jenată, cel mic nu va face altceva decât să devină şi mai supărat sau şi mai necăjit. Foloseşte toate acele măsuri pe care le adopţi şi acasă pentru a-i crea o stare de confort: plimbă-l puţin prin restaurant, cântă-i uşor, mângâie-l pe spate sau dansaţi puţin împreună. Hrăneşte-l dacă îi este foame. Iar dacă îl alăptezi şi te simţi jenată să faci acest lucru în restaurant, ia-l pe cel mic în maşină şi alăptează-l acolo. Dacă rămâi calmă, cel mic are mai mari şanse să-şi revină şi să se comporte normal.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on December 5, 2011 in Sanatate

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: