RSS

Nicotina – o cauza de a recidiva la fumat?

06 Dec

Multi oameni cred ca daca un fumator face tranzitia la o sursa diferita de nicotina, e inevitabil ca el/ea sa reinceapa sa fumeze. Dar e oare adevarat?
Este adevarat ca oamenii care folosesc produsele farmaceutice cum ar fi plasturii, guma, pastilele si inhalatoare pe baza de prescriptie medicala ar putea sa revina la fumat. Dar nicotina nu este cauza acestor recidive. Lipsa de nicotina este. Aceste produse vin cu instructiunii de a opri utilizarea lor dupa 12 saptamani. Acest lucru nu se datoreaza faptului ca producatorii dispun de informatii care sa ateste ca exista pericole in utilizarea produselor pe o perioada mai lunga de timp. Este pentru ca atat a durat testarea produsului pentru a obtine aprobarea Organizatiei Mondiale de Santate. In realitate, odata ce tratamentul este interupt, incepe recidiva.
Fumatorii care schimba tigara de tutun pe tigara electronica ( sau alte surse de nicotina fara fum), putin probabil sa revina la fumat din nou. In sondajul cu cel mai mare numar de utilizatori de tigara electronica publicat, se constata ca 77% din utilizatorii, nu fumeaza deloc, si cei care continua sa fumeze au diminuat consumul tigarii de tutun de la 25 de tigari pe zi la 15. Numarul consumatorilor de tigare electronica de peste tot de prin lume care au ajuns la 1 an, 2 ani si chiar 3 ani de cand acestia nu au atins tigara de tutun creste exoponential pe zi ce trece.
Suedia este tara cu cel mai scazut procentaj al fumatului din Uniunea Europeana (14%) si cu cel mai mic procentaj de cancer pulmonar. Dar Suedia nu are cel mai mic procentaj al consumului de tutun. Un numar mare de fumatorii au trecut la snus, care este un produs din tutun umed praf extras din tutun uscat (http://en.wikipedia.org/wiki/Snus). Fumatorii suedezi ce au facut tranzitia de la fumat la snus tind sa ramana pe varianta asta, deoarece acestia nu sunt inundati cu informatii false care sa atesteza ca snus-ul este la fel de daunator ca fumatul. In realitate, adevarul e ca fumatorii care au facut tranzitia la snus, au reusit sa elimine toate elementele ce cauzeaza boli pulmonare, deoarece acestia nu mai inhaleaza fum, totodata si sansele de a contracta boli cardiovasculare nu sunt mai mari decat cele ale unui ex-fumatorilor ce nu mai utilizeaza orice forma de nicotina.
In Statele Unite ale Americii, produsele de fumat fara fum, au etichete de avertizare mentionand ca ‚’acest produs nu este o alternativa sigura la tigari’, drept urmare 85% din populatie va crede ca folosirea produsului nu este o varianta mai sigura la fumatul tigarii traditionale. In esenta, etichetele de avertizare transmit mesajul ‚’ai putea la fel de bine fuma in continuare’. Astfel, cel mai mare obstacol in reducerea extinderii fumatului este pricinuit de furnizarea informatiilor false de catre comunitatea de control al tutunui. Nu vi se pare ironic..si trist ?!?

Pentru mai multe detalii despre tigari electronice, va invitam pe site-ul http://www.eTigaraRunway.ro – Nimic mai bun, decat un Vogue fum!

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on December 6, 2011 in Despre tigara electronica

 

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: