RSS

Tigara electronica Eco-Friendly !

18 Dec

Mama Natura spera cu siguranta la un viitor mai putin poluat! Spera la un viitor fara fum de tigara!!! Solutia : Tigara electronica.
Tigara electronica este cu siguranta mult mai eco-prietenoasa decat tigara conventionala din tutun. In primul rand, tigara electronica ajuta la pastrarea mediului inconjurator mai curat si chiar mai sigur, in timp ce mucurile de tigara sunt aruncate peste tot pe jos, si ar putea, provoca incendii la scara larga si devastatoare.
Statisticiile si cercetariile in privinta daunelor de mediu cauzate de fumat, indica ca acestea sunt relativ mici. Cu toate aceste, daca fiecare din cei aproximativ 1,2 miliarde de fumatori, sa presupunem ca arunca doar doua mucuri de tigara pe zi, mai mult de 2,4 miliarde de mucuri de tigara ar polua planeta pe care traim, zilnic. Asta ar insemna 900 de miliarde de mucuri de tigara, aruncate si absorbite anual de mama natura in pamant. Oamenii de stiinta au descoperit ca e nevoie de aproximativ un sfert de secol pentru ca substatantele chimice continute intr-un muc de tigara, sa se descompuna. Din pacate, din cei 4000 de compusi chimici gasiti in tigara, care polueaza aerul si solul zilnic, multi sunt recunoscuti ca agenti cancerigeni si toxici.
In plus, la fiecare 100 de mucuri de tigara, se gasesc in jur de 30mg de nicotina si alte substante chimice periculoase. Cand ploua, aceste substante sunt absorbite in sol, in cele din urma ajungand sa polueze raurile, lacurile si chiar proviziile de apa dulce.
Mai mult decat atat, multe din mucurile de tigara aprinse aruncate accidental sau intentionat, sunt responsabile pentru multe din incendiile forestiere devastatoare, ce pot duce la moartea anumitor specii de animale si plante. Sa nu mai mentionam ca poluarea solului pune in pericol flora si fauna, si are efecte negative si asupra calitatii productiei agricole.
La asta adaugam si ca, fabricile specializate in productia de tigari sunt responsabile si pentru defrisarea nenumaratelor paduri. In fiecare ora, patru kilometri de hartie sunt necesari pentru ambalarea si rularea tigarii de tutun. Gazele nocive pe care fumul de tigara de tutun le contine, se adauga si ele la poluarea aerului deja grav alterat. Acestea fiind spuse, nu numai ca inhalam substantele otravitoare, dar periclitam si sanatatea persoanelor care nu au aprins o tigara de tutun in viata lor.
Pe de alta parte, aceste dispozitive revolutionare numite tigari electronice utilizeaza o solutie, sau elichid, ce produce vapori de apa care nu emit aceste substante periculoase. Prin urmare, aceste o tigare electronica prezinta un risc mai redus atat pentru sanatatea umana si este mult mai ecologica.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on December 18, 2011 in Despre tigara electronica

 

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: