RSS

Efectele secundare, incomode ale renuntarii la tutun. Adevarul nespus.

10 Jan

Cum va fi afectat organismul vostru odata ce va decideti sa renuntati la fumatul tigarii de tutun? Pentru majoritatea dinre noi, aceasta este o practica care implica o lunga perioada de timp, multa ambitie si vointa. Desi ajustarile care rezulta in efecte secundare creeaza disconfort, durata sevrajului dureaza deobicei cateva saptamani, in cazul in care se rezista in aceasta perioada tentatiei de a fuma. Printre cele mai incomode efecte secundare, ce le putem intalni in procesul renuntarii la tutun enumeram:

Migrene

Transpiratie

Dureri intestinale

Disconfort respirator

Congestionari ( zona pulmonara )

Modificari ale dispozitiei si iritabilitate crescuta

Insomnii

Depresii majore

O mica parte din aceste efecte secundare ar putea fi cauzate de modificarile impresionante a nivelului de zahar din sange, pe care organismul il va resimti la scurt timp dupa ce veti renunta la tutun, in maxim 3 zile. Nu e neaparat ca aceste nivele de zahar sa ajunga la cote nenaturale, ci mai degraba ele au fost la nivele mai inalte, acumulat de a lungul anilor din cauza fumatului. Pentru motivul ca substantele chimice din tigari induse in organism, a impins cresterea nivelelor de zahar si inmagazinarea constanta de grasimi, suprimand astfel pofta de mancare si nivelul glucozei din sange. De indata ce renuntati la fumat, organismul va avea mai mult oxigen, dar nivele mai mici de glucoza. Asta poate induce dilatarea timpului, incapacitatea de concentrare, toane, complicatii, insomnia si multe altele.

La aceste simpome se mai pot adauga; elementele respiratorii: agonie, durere, congestionarea muschilor pectorali. Depresia majora ridica de multe ori o stare neplacuta, deoarece anterior tigara opera in mod egal si ca un stimulant, fara el se produce un dezechilibru al neurotransmitatorilor.

Fiecare din efectele negative pare destul de drastic, infricosator si dureros. Dar, din fericire, aproape toate aceste efecte vor disparea in cateva saptamani. Dupa aceea, orice durere trebuie tratat de un medic de specialitate, iar depresia majora trebuie gestionata ca o situatie distincta.

Pentru cei care totusi, nu reusesc sa renunte direct la fumatul tigarii de tutun, exista o faza tranzitorie prin care iti poti pacali propriul organism, iar dispozitivul care face toata aceasta actiune posibila este tigara electronica. Aceasta minunata inventie a reusit sa elimine toate substantele cancerigene si toxice gasite in tigara de tutun, pastrand doar nicotina de care fumatorii sunt asa dependenti si care este si motivul pentru care multi nu reusesc sa faca acest pas.

Tigara electronica este un mic gadget, ce este compus in general din o baterie, un atomizor  si niste cartuse care vin preincarcate cu nicotina lichida. Aceasta emite doar vaporii de apa, meniti sa imite fumul, dar care se disipa foarte repede in aer si nu contine nici o substanta ce ar putea pune in pericol sanatatea celor din jur, astfel eliminand riscul fumatului pasiv.

Indiferent de ce metoda alegeti in drumul spre renuntarea la fumat. Cel mai important e sa reusiti intr-un final sa renuntati la tigara de tutun.

 
1 Comment

Posted by on January 10, 2012 in Despre tigara electronica

 

One response to “Efectele secundare, incomode ale renuntarii la tutun. Adevarul nespus.

  1. sabina

    January 12, 2012 at 9:30 pm

    Informatiile pe care le prezinti aici sunt adevarate, dar le-ai dat un ton mult prea grav si ai facut ca procesul de lasat de fumat sa para un chin. NU ESTE! Fiecare organism s-a adaptat fumatului in urma consumului de tigari cu tutun si a inhalarii a peste 4000 de substante din tigara. La fel cum corpul se adapteaza la tigara, la fel se adapteaza si la lipsa acesteia. M-am lasat de fumat cu ajutorul tigarii electronice pentru eu am simtit ca dependenta mea era si una psihica, nu numai fizica, dar nu am trait experientele care sunt enumerate mai sus. Primele doua zile am scos din plamani depunerile de peste 7 ani de fumat pentru ca era normal, singura neplacere adevarata a fost ca am fost mai sensibila prima luna catre raceli. Nu am avut niciun fel de depresie sau instabilitate emotionala. Mi se pare prea dus la extrem!

     

Leave a comment