RSS

Tigara electronica : Efecte Secundare. Miturile si Realitatea.

18 Jan

Printre cele mai importante motive in favoarea comutarii de la tigara de tutun la tigara electronica este garantia unei stari de sanatate mai buna pentru orice fumator. Urmatorul motiv pe lista beneficiilor este adaptabilitatea lor si posibila utilizare a acestor tigari electronice in orice spatiu public, fara nici o restrictie. Fara indoiala, tigara electronica s-a dovedit a fi cea mai buna metoda de renuntare la tutun. Tigara conventionala e, fara indoiala ingrozitoare, deoarece provoaca reactii adverse, precum miros de fum oribil in casa, par, haine si corp, costul si dificultatea de a satisfice nevoia de nicotina in locuri publice. Desi, cativa oameni sustin ca, si tigara electronica ar putea avea efecte secundare, in realitate ele nu sunt la fel de vulnerabile precum tigara de tutun si nu ar provoca niciodata acele pericole teribile de sanatate.

Reactiile adverse de la tigara electronica sunt unul din subiectele cele mai fierbinti de discutie in acest nou an, insa nu s-a dovedit inca ca acestea ar avea efecte negative, spre deosebire de tigara de tutun. Pana in prezent, efectele secundare ale acestor tigari electronice sunt inca in proces de a fi stabilite si impactul nu este inca dovedit. Astazi, beneficiile tigarii electronice ocupa multe din postarile de pe internet si de pe bloguri.

Tigara electronica este lipsita de orice forma de tutun sau alte substante periculoase, cancerigene prezente in tigareta de tutun. Aceste substante sunt cunoscute si dovedite sa poata provoca: emfizem, boli cardiace si chiar cancer. Dar nicotina nu este cauza acestor boli, in schimb  este singura substanta care creeaza dependenta pentru fumat. Substantele chimice si toxice prezentate in tutun precum: monoxidul de carbon,benzen, formaldehida,gudronul sunt cele care duc la bolile mentionate mai sus.

Motivul semnificativ pentru achizitionarea unei tigari electronice este faptul ca acestea ofera doza de nicotina si reuseste sa anihileze nevoia unei tigari de tutun.Prin folosirea unei tigari electronice, un fumator poate experimenta efectele nicotinei. Nicotina da practic o senzatie de relaxare si, de asemenea, functioneaza ca un stimulent.  Dezvolta calm si vigilenta la fumatori.

Nicotina este eliberata sub forma de vapori din tigara electronica prin cartusele preincarcate cu nicotina lichida. Exista o varietate de e-lichid(nicotina lichida) disponibile pe piata, iar utilizatorul isi poate alege un gust care I se potriveste. Spre deosebire de tigara de tutun, fumatorii pot allege propria lor putere de nicotina pentru a incetini nevoia de fumat. Ei pot alege chiar e-lichidul bazat pe glicerina vegetala, in loc de propilen glicol.

Efectele secundare ale tigarii electronice sunt aprig discutate in multe retele sociale si in agentii guvernamentale. Cei care aleg tigara electronica ar trebui sa decida inainte cat de des vor utiliza dispozitivul, altfel vor fi indemnati sa se intoarca la vechiul obicei de a fuma tigari de tutun. Acest lucru ii va determina sa plece mai des de la birou pentru un ‘hit’ de nicotina si, de asemenea, se supun din nou substantelor chimice si toxice din tigara precum si mirosului intepator de fum.

Advertisements
 
 

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: