RSS

Prezinta tigara electronica un pericol pentru sanatatea noastra?! Partea I

24 Jan

La ce pericole va expuneti cand utilizati tigara electronica?  Este o intrebare comuna asupra careia se opresc fumatorii, cand se gandesc la inlocuirea tigaretei de tutun cu tigara electronica. In primul rand, haideti sa subliniem ce este evident. Nicotina este o toxina si un stimulent. Prea multa nicotina nu va fi niciodata un lucru bun, exact la fel cum mult din orice, nu este o idee buna. Asa cum se spune, nimic in exces nu este bun.

Ok, veti spune, am nevoie de nicotina mea, dar la ce alte riscuri ma supun utilizand tigara electronica? Este posibil sa fi auzit la stiri, tot felul de lucruri cu privire la faptul ca tigara electronica ar contine substante care sunt daunatoare. Da, intelegem asta. Majoritatea posturilor de televiziune sau radio si cele mai multe dintre statiile de stiri pun doar intrebarea: ” Sunt aceste tigari electronice bune pentru voi?’’ Aceasta intrebare are un raspuns foarte simplu.NU,ele nu sunt bune pentru tine. Nicotina este o substanta care creeaza dependenta si nu este buna pentru voi.

Ok, dar daca acestea sunt bune pentru tine sau nu, ramane discutabil, la urma urmei, voi fumati deja tigari de tutun despre care STITI CLAR CA DAUNEAZA. Ele, s-a demonstrat de-a lungul timpului ca pot cauza cancer, boli de inima si imbatranirea premature a pielii printre altele. TIgara de tutun contine peste 4000 de compusi chimici din care 60 sunt cunoscuti ca fiind agenti cancerigeni.

Toti acesti oameni ingrijorati de pericolele tigarii electronice ar trebui sa isi pune de fapt o intrebare diferita, o intrebare care poate oferi de fapt fumatorilor, informatii pe care acestia le pot folosi. Aceasta intrebare este: ‘’Sunt aceste tigari electronice o varianta mai sigura pentru voi in ce priveste sanatatea decat tigara de tututn?’’

Asta este ceea ce ar trebui cu adevarat sa stie fumatorii, asa ca de ce nu isi pun aceasta intrebare? Cel mai probabil, pentru ca raspunsul este destul de evident. Aveti tigara de tutun cu cei 4000 de compusi chimici pe de o parte, iar pe cealalta aveti tigara electronica cu 4,5 poate 9,10 compusi, nu mai mentionam ca, in cazul tigarii electronice nu exista combustie, este destul de evident care va fi cea mai putin daunatoare.

Tigara electronica. Pericolele de la Stiri.

Poate ati vazut la stiri, pericolul tigarii electronice cu privire la faptul ca s-ar fi gasit antigel in aceste dispozitive. Compusul la care ei se refera este DEG( dietilen glicol). Ei spun ca tigara electronica nu poate prezenta o alternativa sigura, deoarece contin DEG. Ceea ce ei intentionat uita, sa precizeze este ca DEG este, de asemenea, gasit in frunzele de tutun. Iar in cazul in care acesta nu este prezent, ei adauga DEG la tutun ca un agent umectant, cu toate acestea va avertizeaza sa nu utilizati tigara electronica deoarece ele contin acest compus.

Advertisements
 
 

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: