RSS

Un pic de Istorie despre Tigara Electronica.

31 Jan

In jurul anilor 1950 s-a constatat ca tigara traditionala de tutun este nociva pentru sanatatea celor ce au participat la acest obicei.

Cu trecerea timpului, s-a mai constatat, de asemenea, ca fumul de mana a doua (pasiv) produs de aceste tigari traditionale este daunator si pentru sanatatea trecatorilor nevinovati.

Cancer pulmonar, emifizem si alte tipuri de boli legate de fumat au crescut pe masura ce numarul fumatorilor sa inmultit. Impreuna cu alte boli care au fost diagnosticate, si care au avut o legatura directa cu obiceiul de a fuma tigari conventionale. Acest lucru nu este neobisnuit, sa descoperi ca pamenii devin dependenti de fumat repede, deoarece nicotina este pe primele locuri in topul substantelor ce creeaza dependenta din intreaga lume.

Nu numai la fumatori ajung efectele nocive ale fumului de tigara, ci si la milioanele de oameni, care sunt expusi la fumatul pasiv.

Introducerea in istoria tigarii electronice, inventia de tigara electronica a avut loc dupa ce Lik Hon din China a decis ca era timpul sa renunte la obiceiul sau de a fuma 3 pachete de tigari pe zi. Tatal sau, un fumator pasional, a murit de cancer pulmonar, iar aceasta experienta trista a inintiat cautarea lui Hon pentru o alternativa sanatoasa a fumatului.

Dupa cateva experimente, Hon Lik a primit primul sau brevet pentru tigara electronica in anul 2003.

Compania la care acesta a lucrat si-a schimbat si numele din Golden Dragon Holdings in Ruyan, care in chineza inseamna ”aproape ca un fum”. Dupa aceasta schimbare a numelui, compania Hon a continuat eforturile de a dezvolta tigara electronica.

Impreuna cu eforturile lui Hon, Dr. Sam Han, sef executiv la Cixi E-Cig Tehnology, Inc Ltd. Ei, au efectuat, de asemenea, cercetare pentru gasirea unor noi modalitati de a reduce riscul fumatului si de a trece la utilizarea de vapori in loc de tigara traditionala, pentru a primi doza lor de nicotina, adaugand la istoria tigarii electronice.

Acest lucru a dus la patru brevete in Statele Unite impreuna cu alte doua care au fost acordate in China. Dr. Han desfasoara in continuare activitati de cercetare si dezvoltare legate de aceasta tehnologie recenta.

Istoria acestor tigari electronice continua sa includa vanzari initial pe internet. Primul comerciant de tigara electronica a fost Greg Carson din Marea Britanie care a inceput comercializarea lor cu un produs sub numele de Electro Fag.

Acest produs a devenit atat de popular in Europa si Marea Britanie ca parlamentul britanic a fost determinat sa dea noi legislatii prin care sa legalizeze utilizarea acestor tigari electronice in interior, si in spatii publice unde fumatul conventional este interzis.

Cum istoria tigarii electronice si-a croit drum spre Statele Unite, aceasta a fost intampinata cu oarecare emotii de FDA.

FDA din SUA a facut tot ce i-a stat in puteri sa interzica importurile acestor tigari electronice de la inceputurile anilor 2000, dar eforturile lor au fost rasturnate de catre Curtea Juridica Federala ale SUA.

Acum, aceasta agentie este axata pe idea de negare asupra stampilei de aprobare privind aceste produse. In continuare, prevede ca acestea nu sunt reglementate FDA.

Toata aceasta istorie a acestor tigari electronice, este doar o dovada a incercarilor cu care orice produs nou trebuie sa se confrunte, in special cele cu astfel de concepte revolutionare.

Puteti fi sigur insa ca fumul de mana a doua nu va mai fi o problema pentru trecatori nevinovati in cazul in care tigara electronica este utilizata, vorbim de beneficiile acestor tigari electronice in urmatorul articol.

 

 

Advertisements
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: