RSS

Beneficiile asupra sanatatii utilizand tigara electronica vs. tigara de tutun.

01 Feb

Tigarile electronice sunt dispozitive operate de baterie pentru a fi folosite drept vaporizatoare persoanle, care se considera a fi mai putin toxice decat tigara conventionala.

Din acest lucru ar trebui sa tragem concluzia ca tigara electronica este o alternativa mai sanatoasa a fumatului?

Ei bine, in primul rand, este mult mai sanatoasa pentru cei din jurul fumatorilor care nu vor mai trebui sa isi faca griji in privinta efectelor daunatoare ale fumatului pasiv.

Cu toate acestea, este ea o alternativa mai sanatosa, indeajuns, incat un fumator de tigari conventionale sa renunte la acestea, in favoarea tigarii electronice? Haideti sa aruncam o privire asupra informatiilor de care dispunem.

Comparatia tigarii electronice cu tigara de tutun.

Tigara electronica arata si se simte ca o tigara obisnuita , dar ele sunt pur si simplu niste mici gadgeturi care sunt concepute pentru a da impresia unei tigari adevarate.

In schimb tigara electronica nu se aprinde in acelasi mod ca o tigara de tutun, aceasta foloseste o baterie reincarcabila, care apoi actioneaza ca un pulverizator pentru a produce vapori cu aroma de tutun, Nu se produce fum, iar vaporii emisi se disipa repede in aer fara a lasa urme care sa poata contamina alte persoane ce respira acelasi aer. Pe parcursul procesului de aburire al unei tigari electronice, utilizatorul va inhala si expira vaporii care sunt produsi in acelasi mod in care el ar inspira si expira fumul de la o tigara de tutun.

Avantaje : Tigara electronica.

Cu asa de multe locuri publice care interzic folosirea tigarilor traditionale in intreaga lume, tigara electronica castiga tot mai mult teren si popularitate. Iata cateva din motivele pentru care tigara electronica este benefica sanatatii.

Tigara electronica nu este un dispozitiv ce produce fum.

Fumatorii pot lua cu ei aceste dispozitive, indiferent de locatia in care se indreapta, fara a crea un fum, deci nu exista riscul fumatului pasiv, si nu exista motive de ingrijorare pentru nefumatorii din preajma lor.

Aceste tigari electronice contin si ele niste substante chimice si nicotina, dar, spre deosebire de verisoara lor, tigara de tutun, aceasta nu produce monoxid de carbon sau gudron; iar particulele nu intra in plamani in acelasi mod in care fumul patrunde in peretii plamanilor cand este inhalat.

Din moment ce tigara electronica nu emite fum, aceasta poate fi folosita la restaurante, teatru si in cluburi.

FDA a confirmat ca tigara electronica este mai putin toxica decat tigara de tutun. Acest lucru le face o alegere excelenta pentru cei ce sunt deja fumatori si isi doresc sa renunte sau sa reduca numarul tigarilor fumate.

Nu exista nici un miros asociat cu tigara electronica.

Acest lucru este deosebit de benefic pentru nefumatori, care trebuie sa fie in preajma prietenilor ce fumeaza.

De asemenea, este util pentru cei care sunt in contact apropiat cu alte perosane in munca lor de zi cu zi, dar nu doresc sa jigneasca cu mirosul de fum atat de binecunoscut, produs de tigara de tutun.

Un fumator de un pachet de tigari pe zi cheltuie pe luna in jur de 300-400 Ron, cu tigara electronica costurile lunare se ridica la 70-100 Ron lunar pentru echivalentul de nicotina din un pachet de tigari pe zi.

In cazul in care fumatorul se decide sa faca tranzitul la tigara electronica, intr-un efort sa renunte la fumat si ii reuseste, economiile acestuia pot deveni substantiale.

Din moment ce atat de multi oameni se simt ofensati de mirosul de fum, si atat de multe interprinderi, interzic si ele fumatul in unitatile lor, este foarte logic ca fumatorii sa caute o alternativa la aceasta problema.

Nu este vorba doar de fumul ofensiv, ci si de efectele daunatoare ale fumatului pasiv.

Daca sunteti cu adevarat interesat in gasirea unei soluti la aceste multitudini de probleme cauzate de tigara traditionala, ar trebui sa luati in considerare beneficiile pe care tigara electronica le ofera.

 

 

 

 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: