RSS

Nicotina din tigara electronica. 10 lucruri pe care ar trebui sa le stiti despre nicotina. Partea I

03 Feb

Nicotina cauzeaza cancer.

 

E doar una din conceptiile gresite pe care lumea le are despre nicotina. De fapt, in timp ce aceasta nu este sanatoasa intr-un sens absolut, nicotina singura nu se compara cu ce poate face nicotina impreuna cu gudronul, toxinele si agentii cancerigeni care sunt in fumul de tigara. In acest articol scopul meu este acela de a clarifica unele idei preconcepute despre nicotina.

 

1. Nicotina si Cancerul.

 

Este de inteles ca oamenii sa creada ca nicotina ar putea cauza cancer. Acest lucru insa nu este adevarat- sau cel putin nu exista nici o dovada care sa atesteste acest fapt. Cancerul este cauzat de inhalarea fumului de tigara. A fost sugerat ca nicotina ar putea grabi procesul de dezvoltare al cancerului- dar din nou acest lucru nu a fost demonstrat- unele studii au sugerat ca este adevarat, in timp ce alte studii atesta ca nu!

(Un aspect interesant, Christopher Snowden noteaza in cartea sa Manusa Pumnului de Matase, ca, desi tutunul si nicotina au fost folosite de secole, cancerul pulmonar a fost practic necunoscut pana la inventarea masinii industriale de rulat tigari de la sfarsitul secolului al 19-lea).

2. Nicotina ca o otrava.

 

 

 

 

 

 

Nicotina este o otrava, si inca una letala. Daca ati extrage nicotina din 30/40 de tigari, si ati administra-o unei persoane, dupa ce toata nicotina ar fi absorbita, acea persoana ar putea muri.

Cu toate acestea, nicotina din tigara de tutun sau din tigara electronica, nu este suficent de puternica pentru a va otravii ( amintiti-va vorba oameniilor de stiinta – otrava sta in masura dozei), O mare proportie a cantitatii de nicotina din tigara este distrusa sau arsa, iar tigara electronica pare sa ofere mai putina nicotina decat o tigara obisnuita.Cele mai multe intoxicatii cu nicotina, care au avut loc au fost cauzate de insecticid sau in timpul recoltarii tutunului, sau de plasturi cu nicotina date de cliniciile anti-fumat la copii.

Acestea fiind spuse, va dau aici niste indicii care sa le aveti in vedere:

Tinteti nicotina lichida (elichid) si tigara electronica departe de copiii dumneavoastra, in special copiii foarte mici si sugarii, care sunt cu mult mai sensibili si mai susceptibili la intoxicarea cu nicotina. Folositi numai elichid de la furnizori respectabili.

3.Ce altceva este rau la nicotina?

 

 

 

 

 

 

 

In timp ce noi nu stim inca totul despre nicotina, in conformitate cu datele de care dispunem la ora actuala, efectele sale asupra sanatatii sunt similare cu cele ale cofeinei.

Ambele pot cauza: O crestere temporara a tensiunii arteriale, ambele pot creste pulsul, iar nicotina, poate avea, de asemenea, un efect asupra dezvoltarii fetale.

Advertisements
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: