RSS

Nicotina din tigara electronica. 10 lucruri pe care ar trebui sa le stiti despre nicotina. Partea II

06 Feb
4. Nicotina creeaza dependenta – sau?

Unii oameni de stiinta sustin ca nicotina creeaza o dependenta mai mare chiar si decat heroina.

Cu toate acestea, stiinta nu este inca foarte definita qaici. Unele studii au constatat ca aflati intr-o situatie in care nu ati avea nici o sansa de a face rost de o tigara (doza de nicotina), efectele de sevraj scad. De exemplu, atunci cand fumatorii evrei se pregatesc de Sabat si trebuie sa se abtina de la fumat, nevoia lor de a fuma o tigara, de asemenea, scade.

Un alt studiu a constatat ca actul fiziologic de a ridica tigara la gura si a lua un fum a fost cu mult subestimata, probabil in mod deliberat, cele mai multe studii pentru renuntare fiind finantate de companiile farmaceutice care vand alternative de substitutie a nicotinei.

David Kroch, in cartea sa Fumatul, Pasiunea Artificiala, are un alt punct interesant de subliniat. In timp ce morfina si cocaina au fost rapid adoptate ca droguri de ‘abuz’; produsa in formula ei pura, nicotina, fara tutun, rar a fost populara.

Poate ca nu e de mirare, atunci, ca Siegel profesorul a sustinut:

Se pare ca rolul nicotinei in dependenta de fumat, a fost exagerata si ca exista aspecte comportamentele la dependenta, care joaca un rol foarte important.

5.Un stimulent – si un relaxant !

 

 

 

 

 

 

 

Nicotina este bifazica – ea are efect si de stimulare si de relaxare. Luata in doza mica te stimuleaza – o doza medie de nicotina va accentua starea de spirit a momentului, chiar sporii constientizarea placerii tale, luati o doza mai mare si aceasta te poate ajuta sa te calmezi si sa te relaxezi in situatii stresante.

6. Nicotina si leziuni ale creierului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In conformitate cu cel putin un studiu, nicotina a fost gasita, pentru a stimula recuperarea de leziuni ale creierului.(Sursa: Pub. Med). Din pacate, alte studii sustin ca nicotina provoaca, de asemenea, modificari permanente ale creierului, mai ales daca este utilizata de la o varsta frageda.

7. Nicotina si Memoria.

 

 

 

 

 

Nicotina poate ajuta, de asemenea, in probleme cu memoria. Acesta este iar un domeniu controversat, deoarece, din nou unele studii confirma aceasta teorie cum ca nicotina ajuta la prevenirea bolii Alzheimer si imbunatateste memoria, in timp ce alte studii sustin ca aceasta accelereaza aparitia bolii Alzheimer prin incurajarea cresterii complicatiilor din creier.

Un studiu mai recent a aratat ca plasturii cu nicotina au ajuat pacientii cu o usuoara insuficienta cognitiva sa isi imbunatateasca procentajul cu pana la 46% din performantele normale, in timp ce un alt grup de testare, care nu a primit nicotina, le-a scazut performanta cu pana la 26% pe aceasi perioada de timp. (Sursa: Medscape.com).

8. Nicotina, Agresiunea si Concentrarea.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Conform mai multor studii ( realizate pe ambele maimute si oameni), nicotina poate reduce nivelul de agresivitatre si imbunatati concentrarea. Intr-adevar, un studiu de Kjelerup a constat ca nicotina scade nivelul de agresivitate, face creierul cu pana la 30% mai inteligent si va face mai putin agresivi in situatiile stresante.

9. Nicotina si Foamea.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nicotina te poate face sa nu iti mai fie asa foame. De fapt, asa cum Pavel Bergen a sustinut pe acest blog, acest lucru este posibil sa fi fost unul dintre motivele pentru care tutunul initial, a devenit asa de popular, intr-un moment cand oamenii erau adesea infometati.

10.Tigara electronica si Doza de nicotina.

 

 

 

 

 

Unele studii au descoperit ca tigara electronica nu ofera la fel de multa nicotina ca tigara de tutun.

Eu cred ca modelele mai noi de tigara electronica ofera o doza mai mare de nicotina decat modelele precedente. Acest lucru este confirmat nu doar de noi, utilizatorii acestei tigari electronice, ci si de cele doua studii efectuate de Dr. Eissenburg.

Cu toate acestea, este probabil ca tigara electronica sa nu ofere la fel de multa nicotina decat tigara de tutun, si sfatuim toti fumatori ce trec pe tigara electronica sa-si achizitioneze e-lichidul/cartusele cu un nivel mai ridicat de nicotina decat tigara de tutun pe care o fumeaza.

 

 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: