RSS

Consecintele Fumatului.

10 Feb

In aceste timpuri moderne, fumatul a devenit o rutina la multe persoane. Este intr-adevar un fenomen la nivel mondial. De asemenea, luati in considerare ca fumatul pasiv este  periculos pentru sanatatea voastra. Victimele comune ale fumatului pasiv sunt de obicei, copiii, care fiind la o varsta juvenila, au si caile respiratorii cu mult mai sensibile la efectele fumatului. Aproximativ 50.000 de decese cauzate de boli de inima sau cancer pulmonar, se datoreaza, drept o consecinta a inhalarii nefumatorilor, a fumului de tigara de la fumatori, sau din spatiile publice in care se fumeaza.

O familie in care fumatul este o activitate privita ca un act normal, va influenta mai ales copiii, care vor creste si vor deveni si ei cel mai probabil fumatori. Deci obiceiul vostru de a fuma, va infuenta copiii vostri in viitor fiind mai susceptibili dependentei de nicotina. O indrumare corecta a copiilor este extrem de recomandata, deoarece, cel putin ii veti invata sa isi asume responsabilitatea pentru actiunile lor si efectele daunatoare pe care fumatul le are asupra lor, cat si a mediului inconjurator.

De fapt, o substanta ce creeaza dependenta pentru fumat este insasi nicotina. Majoritatea oamenilor nu stiu cat de periculoasa poate fi aceasta substanta. Cel putin, inca 40 de substante toxice sunt prezente in tigara de tutun, si este dovedit stiintific ca acestea pot provoca cancer la plamani, rinichi, gura, gat, vezica urinara, etc. Un adult poate fi omorat cu doar 80mg de nicotina pura. Intr-adevar cancerul pulmonar si fumatul sunt, de asemenea, asociate in stransa legatura. Dar, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, nicotina este, de fapt, buna pentru sanatate. A fost declarat ca nicotina face parte din lantul alimentar, care diminueaza depresia si alte boli.

Peste 6 bilioane de tigari sunt achizitionate annual. Aceasta se traduce in alte cuvinte, va cumparati moartea mai repede, daca continuati obiceiul fumatului. Fumatorii din intreaga lume consuma aceste tigari zi de zi. Daca acest lucru continua, aproape un miliard de fumatori vor fi probabil ucisi pana la sfarsitul secolului al 21 sau chiar mai devreme. Aceste decese, vor avea loc, probabil, in lumea noastra in curs de dezvoltare.

Fumatul este, de asemenea, periculos pentru femeile gravide. Toxinele chimice, cum ar fi nicotina, monoxidul de carbon, arsenic, poloniu si benzen ar putea afecta copilul. Exista o tendinta prin care copilul sa poata avea complicatii si bolii grave la nastere care pot duce chiar la moartea copilului. Este important sa se renunte la fumat inainte de orice altceva ce ati putea regreta mai tarziu, amintiti-va ca sunteti insarcinata cu propriul copil si trebuie sa stiti responsabilitatile voastre pentru a mentine copilul in siguranta si departe de orice efecte daunatoare create de om.

Daca totusi nu reusiti sa renuntati la acest obicei, invatati macar sa il reduceti, sau incercati metode alternative ale fumatului, precum, tigara electronica.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on February 10, 2012 in Despre tigara electronica

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: