RSS

Informatii pentru orice fumator constiincios de tigara electronica: Propilen Glicol.

16 Feb

Paul Bergen, face un rezumat al cercetarilor pana in prezent despre si cu propilen glicol, unul din ingredientele principale din elichidul de tigara electronica.

Cand vorbim de livrarea nicotinei ca metoda de recreere, inafara de o exceptie, aproape fiecare componenta ce intra in compozitia nicotinei lichide a fost considerata suspecta.. Propilen glicolul(PG), lichidul care atunci cand este incalzit, in tigara electronica, acesta formand niste aburi tangibili, un volum de abur asemanator cu fumul, nu a fost vizat de catre activistii anti-nicotina, nici nu au ceva scene demne de speriat publicul in ce priveste sanatatea lor, nici in mass-media nu au aparut articole populare despre acest subiect.

Poate, acest lucru se datoreaza faptului ca PG a fost studiat de peste 70 de ani si nici o dovada de pericol asupra sanatatii umane nu a fost gasita. Unul din cele mai recente studii (efectuate de Brad Rodu), care a facut cercetare pe caini si sobolani, supusi la mari concentratii de PG prin expunerea acestora la aerosoli, au descoperit ca rezultatele confirma categorisirea de lunga durata a acestei substante ”recunoscuta in general ca o substanta ce poate fi folosita in conditii de siguranta”.

Pentru cei care ar dori sa verifice istoria acestor cercetari pentru ei insisi, National Vapers Club are o lista buna a multor dintre studii, la fel si Bibloteca Nationala de Medicina Toxicologica A Retelei de Date.

Nu toate aceste studii au fost efectuate pe oamenii sau pe efectele specifice inhalarii de PG. Cu toate acestea, multe dintre studiile in setarile industriale s-au utilizat niveluri mult mai ridicate de expunere, decat orice utilizator de tigara electronica ar putea atinge. Singura problema in acest context este faptul ca, deoarece tigara electronica este inca relativ recenta, nu putem avea o certitudine asupra riscurilor care ar putea aparea dupa utilizarea pe termen lung.

Din moment ce exista deja un numar destul de mare de utilizatori ai tigaretei electronice si acest numar creste in volum pe zi ce trece, stim deja ca nu exista reclamatii asociate cu expunerea zilnica pe termen scurt la PG. Binenteles, ca vor fi, cativa utilizatori ce vor gasi aburirea pe tigara electronica, iritanta la gat, dar acest lucru nu este un indicator al riscului general.

Ceea ce stim este ca, bazat pe aproape un secol de cercetare, este putin probabil ca vor exista efecte grave pe termen lung. Si putem spune cu certitudine ca nu exista nici o posibilitate ca aceste efecte sa poata in orice context sa se apropie cu efectele pe termen lung cauzate de fumatul tutunului, aceasi comparatie este valabila si pentru fumatul pasiv; in nici un caz efectele de la aburul pasiv de tigara electronica nu se va ridica la efectele daunatoare pe care fumatul pasiv al fumatului tigarii de tutun le prezinta.

In afara lipsei de riscuri evidente asupra sanatatii gasite din cercetare pe PG, unul dintre motivele pentru care acesta nu a fost un subiect pe larg dezbatut in media, este si faptul ca acest ingredient exista si este deja folosit in intreaga piata de desfacere, de la alimente la produse farmaceutice, si in inhalatoarele cu aerosoli pentru pacientii ce sufera de astm, chiar si in produsele de dezinfectat aerul. O usuara lectura de parcurs online pentru celelalte aplicatii ale acestui ingredient a fost creeata de producatorii de PG, care fac parte din Asociatia Europeana a Industriei Chimice.

Desi este destul de probabil ca in viitor vor exista mai multi fumatori de tigara electronica cu nici o experienta anterioara de utilizare a nicotinei, la ora actuala majoritatea aburitorilor de tigara electronica sunt fosti fumatori. Ca atare, aburitul reprezinta reducerea efectelor nocive la cele mai inalte standarde – fumatorii voluntar facand tranzitia la un mod mai sigur, dar pastrand in acelasi timp si placerea oferita de fumat. Tigara electronica satisface tocmai pentru ca PG contine nicotina, pastrand si aspectele comportamentale ale fumatului. In timp ce exista motive de ingrijorare in ceea ce priveste calitatea si coerenta produselor, oricare din componentele tipice dintr-o tigara electronica, vaporii emisi de acest dispozitiv nu prezinta nici un motiv de ingrijorare.

 
Leave a comment

Posted by on February 16, 2012 in Despre tigara electronica

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: