RSS

Informatii pentru orice fumator constiincios de tigara electronica: Glicerina vegetala.

19 Feb

Paul Bergen, face o serie de cercetari si pentru glicerina vegetala, alternativa la propilen glicol, ingredientul de baza din tigara electronica.

Glicerina Vegetala si Sanatatea.

Potrivit surselor de la CanadaVapes aproximativ 20% din elichidul de pe piata, are in compozitia lui glicerina vegetala(VG). Cel mai relevant lucru de stiut despre VG pentru sanatatea utilizatorilor de tigara electronica, este ca desi VG nu este acelasi in compozitie ca PG, elementul de baza in nicotina lichida pentru tigara electronica, acesta are un profil de risc similar. Ca si PG, glicerina vegetala a fost clasificata ca ” substanta ce poate fi utilizata in conditii de siguranta pentru consumul uman”. Si, ca PG, acest produs are numeroase aplicatii in domeniul de ingrijire personala, inclusiv produsele de ingrijire orala. Acesta a fost folosit, de asemenea, ca un subtitut pentru zahar – lucru ce ar putea explica de ce uni aburitori afirma ca VG are un gust mai dulceag, in comparatie cu PG.

VG sau PG?

Care este cel mai potrivit pentru tine?

In ce priveste sanatatea, daca sunteti utilizator de PG sau de VG ca ingredient principal dintr-o tigara electronica, nu prea conteaza. Cu toate acestea, exista unele diferente care ar putea conta din punct de vedere al confortului de utilizare al unui fumator de tigara electronica. Unele persoane au constatat ca sunt alergice la PG (propilen glicol), sau ca PG le provoaca dureri la gat,  in aceleasi cazuri cand utilizatorul de tigara electronica a fumat cu elichid pe baza de VG, alergia, respectiv durerea de gat dispar. Printre efectele secundare ale VG, au fost raportate crampe musculare de  la PG care se descompune in acid lactic. Ar trebui sa retineti, acestea pot fi intr-adevar efecte incomode, dar acestea nu pot fi raportate ca riscuri reale asupra sanatatii. In timp ce VG, este cunoscut pentru faptul ca produce mai mult volum de abur, utilizatorii de tigara electronica pe baza de VG au raportat, in ciuda aparentelor, un impact mai scazut asupra gatului. Pe o nota mai practica, densitatea lichidului pe baza de VG, poate determina o scadere a  duratei de viata  a atomizorului, desi diminuarile nu par a fi dramatice.

Ca un mic rezumat, desi uni prefera glicerina vegetala ca ingredient de baza din tigara electronica, atat propilen glicolul cat si glicerina vegetala, pot fi utilizate ca elemente de baza in elichidul folosit pentru orice tip de tigara electronica.

 
Leave a comment

Posted by on February 19, 2012 in Despre tigara electronica

 

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: