RSS

Efectele secundare ale utilizarii tigaretei electronice: Bune, Rele si cele Urate.

27 Feb

Tigara electronica este o inventie relativ recenta (2003), care este in esenta, un distribuitor de nicotina operat de o baterie, destinat pentru utilizarea ca o alternativa la tigara de tutun. Dispozitivul este compus din cateva elemente, inclusiv un atomizor, o baterie si un cartuse ce contine nicotina dizolvata in propilen glicol si/sau glicerina. Datorita metodei de distribuire, utilizatorul primeste acelasi ”rush” ca de la o tigara de tutun normala, dar fara produsii chimici toxici din tutun, cum ar fi monoxidul de carbon si gudronul, dar elimina si efectele fizice, precum, ingalbenirea dintilor si respiratie urat mirositoare.

Desi tigara electronica este promovata ca o alternativa sigura, nu se stiu foarte multe despre rezultatele ce pot aparea dupa utilizarea acestora pe termen lung. Ele sunt complet neaprobate de catre guvern, si practic nestudiate in ce priveste compozitia chimica a acestora. In ciuda acestor aspecte necunoscute, exista mii de oameni care au apelat la aceasta alternativa, in speranta de a renunta la fumat, sau de a diminua numarul tigaretelor de tutun fumate. Din pacate, elichidul de tigara electronica contine si nicotina, iar o persoana care apeleaza la ele in scopul de a renunta la fumat, poate sa ajunga, cu un obicei de nicotina mai puternic decat inainte, si pentru ca aceste dispozitive nu produc fum real, acestea pot fi utilizate practic oriunde, in aeroport, intr-un restaurant, si chiar la locul de munca.

In cateva studii, cartusele folosite pentru tigara electronica, au fost gasite sa contina o serie de ingrediente putin periculoase, desi mai putin la cantitatile actuale, dar totusi notabile. Un astfel de grup de substante chimice sunt nitrozaminele, o susbtanta chimica ce se gaseste in fumul real de tutun. Nitrozaminele sunt agenti cancerigeni cunoscuti, desi un utilizator obisnuit nu ar fi expus la aceasta substanta chimica, exceptia cazului fiind, un cartus care este defect si este in continuare utilizat.

Un alt argument folosit de catre guvern, precum si de cei ce combat vanzarea de tigari electronice, este ca acestea sunt vandute in diverse arome, inclusiv de menta, ciocolata, portocale, capsuni si chiar caramel. Oponentii sustin ca aceste arome nu doar ca pot promova la nefumatori idea de a se apuca de acest obicei, dar acestea pot atrage si copii, fiind ispititi de ambalajul colorat si de aromele apetisante.

O suma mica de utilizatori de tigara electronica, au raportat chiar efecte mult mai grave, medicale, cum ar fi batai rapide ale inimii, si chiar palpitatii ale inimii. In timp ce acestea sunt aparent efecte grave, aceste reactii adverse sunt probabil rezultatul unei usuoare supradoze de nicotina, datorata probabil unui cartus cu mai multa nicotina decat cu ce este organismul vostru obisnuit. Cu toate acestea, acest lucru poate fi usor evitat, prin achizitionarea cartuselor cu o mai mica cantitate de nicotina, si ridicand treptat nivelul nicotinei pana cand se ajunge la un nivel confortabil.

In ciuda acestor plangeri, exista si cateva aspecte pozitive ale situatiei, utilizarii de tigara electronica. Multi utilizatori sustin ca aceste cateva substante chimice puse sub semnul intrebarii din tigara electronica, nu sunt in nici un caz mai rele decat cele ce un fumator de tutun inhaleaza zi de zi, fumand din tigara de tutun, si ca orice alternativa, chiar si una usor nesanatoasa, este inca, mult mai sanatoasa decat un lucru real. In plus, in timp ce utilizatorul de tigara electronica poate inhala cateva ingrediente nesanatoase, oamenii din jurul utilizatorilor nu se confrunta cu nici unul din efectele secundare negative din fumatul pasiv rezultat din fumatul tigaretei de tutun.

Acestea fiind spuse, este complet decizia utilizatorului sa decida ceea ce este cel mai bine pentru ei insisi; capacitatea de a ingera nicotina intr-un mod aparent mai sigur sa compenseze pentru ingredientele necunoscute din tigara electronica, sau tigara de tutun este varianta cea mai rea pentru ca ingredientele sale si efectele lor sunt deja bine-cunoscute? Ramane la latitudinea fumatorului.

 

 
Leave a comment

Posted by on February 27, 2012 in Despre tigara electronica

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: